Hip Hop

Hip-hop je v tem trenutku zagotovo najpopopularnejši kulturni pojav med mladimi. Začelo se je na ulicah, v parkih... Mladi so prinesli zvočnike, bobne in ostale inštrumente in se naveličani uličnega nasilja raje zavrteli ob zvokih, ki so prihajali iz mešalne mize DJ-a.

Zabava se je iz ulice preselila tudi v plesne dvorane, kjer ne manjka poskočnih in energičnih gibov, predvsem pa zabavnih druženj. Tam nastajajo plesne koreografije trenutno najbolj popularnih videospotov (Usher, Justin Timberlake, Beyonce, Janet Jackson,...), plesni gibi novega hip hopa, za katere je značilno spreminjanje besede v gib, ko plesalci s telesom in gibom prikazujejo besedilo glasbe.

Pridi še ti in spoznaj ter se nauči novih plesnih gibov.

 

 

Jazz balet in show dance

Jazz-show dance je plesna tehnika, kjer boste spoznali mnogo stilov. Temelji na popularnih koreografijah in je gibalna osnova za vsakega plesalca.

 

 

Breakdance:

Breakdance se je razvil iz brazilske borilne veščine, ki temelji na akrobatiki. V ZDA se je kasneje uveljavil kot spremljevalni ples glasbe Breakbeat.. Breakdance je nastal tako, da je vsak plesalec dodal nekaj gibov.
Ta ples je sedaj eden najbolj spreminjajočih plesov danes. Po svetu je veliko tekmovanj iz plesa breakdance, med njimi je tudi ples BOTY (Battle of the year).
Značilnosti so nepovezani gibi posameznih delov telesa, ki oponašajo mehanska gibanja robotov, valujoča gibanja, ki oponašajo pretok električnih impulzov skozi telo in gimnastično-akrobatski elementi  od enostavnih "glist" in "žab" do zahtevnih obratov na hrbtu, glavi itd. Ples zahteva izredno obvladanost telesa in koordinacijo gibov.

 

 

Shuffle & jump style:

Shuffle se je rodil pred kakšnimi 30 leti v Melbournu, Avstraliji, kot del tedanje rave kulture. Shuffle pomeni tisto prvo – kulturo plesa, pri shufflu je naše telo prevajalec glasbe v gibe. V začetku je bil ples podoben hip hop-u, temeljil je predvsem na plesu z rokami. Plesal se je na takrat popularno “acid house” glasbo, ki je postopoma Izraz zamenjala ”trance techno” zvrst glasbe.

Jumpstyle je izraz, ki lahko predstavlja tako zvrst glasbe kot tudi za ples. Z njim se ukvarja predvsem največ ljudi iz evrope, še posebno iz Nizozemske, Belgije in severne Francije.