Hip Hop

Hip-hop je v tem trenutku zagotovo najpopopularnejši kulturni pojav med mladimi. Začelo se je na ulicah, v parkih... Mladi so prinesli zvočnike, bobne in ostale inštrumente in se naveličani uličnega nasilja raje zavrteli ob zvokih, ki so prihajali iz mešalne mize DJ-a.
Zabava se je iz ulice preselila tudi v plesne dvorane, kjer ne manjka poskočnih in energičnih gibov, predvsem pa zabavnih druženj. Tam nastajajo plesne koreografije trenutno najbolj popularnih videospotov (Usher, Justin Timberlake, Beyonce, Janet Jackson,...), plesni gibi novega hip hopa, za katere je značilno spreminjanje besede v gib, ko plesalci s telesom in gibom prikazujejo besedilo glasbe.
Pridi še ti in spoznaj ter se nauči novih plesnih gibov.

 

Breakdance

Breakdance se je razvil iz brazilske borilne veščine, ki temelji na akrobatiki. V ZDA se je kasneje uveljavil kot spremljevalni ples glasbe Breakbeat.. Breakdance je nastal tako, da je vsak plesalec dodal nekaj gibov.
Ta ples je sedaj eden najbolj spreminjajočih plesov danes. Po svetu je veliko tekmovanj iz plesa breakdance, med njimi je tudi ples BOTY (Battle of the year).
Značilnosti so nepovezani gibi posameznih delov telesa, ki oponašajo mehanska gibanja robotov, valujoča gibanja, ki oponašajo pretok električnih impulzov skozi telo in gimnastično-akrobatski elementi  od enostavnih "glist" in "žab" do zahtevnih obratov na hrbtu, glavi itd. Ples zahteva izredno obvladanost telesa in koordinacijo gibov.

 

Hip hop Dame - plesna rekreacija

Plesni tečaj, ki nudi dosti več kot samo ples. Tečaj Hip hop dame namenjen vsem, ki jim je v preteklosti zmanjkalo časa za rekreacijo, ples in zabavo. Na koncu tečaja vam lahko zagotovimo, da boste ob ritmih hip hop, pop in dance glasbe poskrbeli za dobro počutje in učinkovito izgorevanje kalorij!

Jazz in show dance
Jazz-show dance je plesna tehnika, kjer boste spoznali mnogo stilov. Temelji na popularnih koreografijah in je gibalna osnova za vsakega plesalca.

 

Družabni plesi

V okviru Jaydancestudia vaju vabimo na družabna srečanja, kjer bosta lahko zaplesala v standardnih in latinsko-ameriških ritmih. Program bomo prilagodili plesnemu znanju celotne skupine. Vaje potekajo enkrat tedensko po dve šolski uri. Ker pa so tovrstna srečanja predvsem zabavna, vama obljubljamo obilico zabave tudi ob bolj zanimivih plesnih ritmih, kot so merengue, dico fox, mambo.